Welkom op de site van Zadelpasservice Libertad


Laat uw paard bewegen in vrijheid. Dit vind ik een heel belangrijke voorwaarde om met een paard om te gaan.
 
Daarom heb ik mijn zadelpasservice 'Libertad' genoemd.
 
Libertad betekent 'Vrijheid' in het spaans. Mijn zadelpasservice is vernoemd naar mijn paard Libertad, hij was een spaans paard, een PRE. Ik vind het heel belangrijk dat een paard onder het zadel zich ook zo vrij moet kunnen bewegen als wanneer het in vrijheid is, dus zonder de bewegingsbeperkingen van een niet passend zadel.
 
Ik hoop daarom op deze site duidelijk te kunnen maken hoe belangrijk het is om een passend zadel te gebruiken voor uw paard.
 
De meerwaarde van een zadelpasser is dat er verband gelegd wordt tussen de anatomie van het paard, zijn beweging en de ruiter.
 
                              Objectief
 
Mijns inziens moet elk paard het juiste zadel kunnen krijgen en dit is niet gebonden aan een bepaald merk. Daarom heb ik besloten om geen dealerschap aan te gaan van één bepaald merk zadel. Ik wil u graag een objectief advies kunnen geven en niet afhankelijk zijn van één merk/type.
Wel heb ik contact met verschillende distributeurs, fabrikanten of zadelverkopers zodat ik u direct kan begeleiden naar een passend zadel.
 
Een boomloos zadel moet ook goed passen. Wanneer u daar prijs op stelt adviseer ik ook bij de aanschaf van een (ander) zadel. Het maakt niet uit of dit een nieuw, gebruikt of boomloos zadel is.
 
Ook werk ik samen met dierenartsen, fysiotherapeuten en osteopaten. Samen moet het mogelijk zijn om elk paard pijnvrij en zo natuurlijk mogelijk te kunnen laten bewegen.
Wanneer u meer wil weten over mijn werkwijze, dan kunt u contact opnemen via mail: libertad@kpnmail.nl of GSM: 06-51948216