Laat uw paard bewegen in vrijheid

Ruiterfouten, die geen ruiterfouten zijn: Verschil Ruiter-Amazone

Er is wel degelijk een verschil tussen een zadel voor een amazone, vrouwelijk, en een zadel voor een ruiter, mannelijk. Om te beginnen is de bouw van een vrouw anders dan die van de man. We zullen het hier alleen hebben over de lengte van de benen en de vorm van de pelvis. Bestaande uit de zitbeenknobbels, schaambeen en heupen.

Bij de vrouw is de ruimte tussen zitbeenknobbels iets groter dan bij de man. Daarom is het mogelijk dat veel vrouwen op een naad van het zadel zitten.

Het schaambeen bij de vrouw ligt lager dan die bij de man. Dit verklaart waarom er veel vrouwen last hebben met openrijden, ‘doorrijden’ van het schaambeen.

De lengte van het bovenbeen is bij de vrouw vaak langer dan het onderbeen. Bij de man is dit andersom, dus is het bovenbeen korter dan het onderbeen. Dit verklaart waarom de vrouw vaak moeite heeft met de plaats waar de beugel ligt. Dan komt de plaats van de beugel niet overeen met de lengte van het bovenbeen.

Wanneer een amazone vaak last heeft van de heupen tijdens het rijden, dan is het mogelijk dat de twist te breed is voor die amazone. Dan is de oplossing een ander zadel met een smallere twist of de hipseaver.

Wanneer u hierover meer wilt weten, u kunt altijd contact met mij opnemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *