Laat uw paard bewegen in vrijheid

Werkwijze

Een zadelpascontrole duurt ongeveer 1.5 uur.

Doordat ik geen zadels verkoop, krijgt u altijd een onafhankelijk en objectief advies. Indien gewenst kan er begeleiding naar een ander zadel zijn.

Wij onderzoeken paard, zadel en ruiter, zodat u met de beste combinatie kan werken. Het is dan ook raadzaam dat de ruiter/amazone hierbij aanwezig is, omdat er waarschijnlijk gereden zal worden om de totale combinatie te bekijken.

Het paard wordt nagekeken op gevoeligheden, asymetrie van schouders en heupen, oude blessures, stap en draf aan de hand of longe.

Het zadel wordt nagekeken op slijtage en asymetrie van de boom en kussens, en de kussens worden gecontroleerd op de vulling.

Vervolgens wordt het zadel gepast op het paard, zonder singel, en gecontroleerd of het op alle 9 punten past. Wanneer het ergens niet 100% past, weet ik door het eerdere onderzoek van het paard waarom en waar er een knelpunt zit.

Deze gegevens zijn zeer belangrijk daar een probleem meerdere oorzaken kan hebben en dan zijn er ook meerdere oplossingen. Er wordt dan een oplossing aangedragen die bij dit specifieke probleem en deze situatie gewenst is. Daarna kan de ruiter gaan rijden en wordt er gekeken hoe hij/zij in het zadel zit en hoe het zadel blijft liggen onder de ruiter.


Verslag van het onderzoek

Tijdens de zadelpascontrole wordt het paard opgemeten op verschillende punten. Deze gegevens worden genoteerd zodat bij een volgende zadelpascontrole er een naslagwerk is.

Van al deze onderzoeken wordt een verslag gemaakt, dat de ruiter/eigenaar ook meekrijgt, zodat er een duidelijk naslagwerk is wanneer er over enige tijd weer een zadelpascontrole plaats vindt.


Impression Pad

Ook werk ik met de Impression Pad. Dit is een soort gel pad die de drukpunten onder het zadel laat zien. Wanneer het zadel te krap is aan de voorkant, dan komen daar drukpunten, met de Impression Pad wordt dit echt duidelijk gemaakt.

Wanneer u meer wilt zien over mijn werkwijze, dan kunt u de op de volgende link klikken voor de eerste video, i.s.m. Fenna van Dam, van het YouTubekanaal Hoefwijzer

De tweede Video

De derde Video

Op 9:40 begint de vierde Video

De vijfde video is inmiddels online Video

of u kunt contact opnemen via mail: libertad@kpnmail.nl of GSM: 06-51948216