Laat uw paard bewegen in vrijheid

Zadel reparatie

Nieuwe singelstoten, stiksels die loslaten, het kan allemaal gerepareerd of vernieuwd worden. Wanneer uw zadel beschadigd is dan is een reparatie nodig. Dit kan zijn onzichtbaar, maar u kunt er ook voor kiezen om het juist een blikvanger te laten worden met bijvoorbeeld een naad van gouddraad of strass. Voor een prijsopgave kunt u altijd contact opnemen. Mail: libertad@kpnmail.nl of 06-51948216

Nieuwe vulling voor uw zadel

Vanaf medio mei 2018 tot zolang de voorraad strekt gebruiken wij wol van de eigen Shetland schapen om een dikke vaste laag, een soort ‘lining’, in de kussens te leggen. Deze laag ligt het dichtst op de paardenrug en door de dikke vaste wol geeft dit een speciale stevigheid aan de vulling en worden de bobbels van de wol erboven minder snel gevoeld. Doordat deze wol niet gewassen wordt maar wel gekaard blijft deze iets vettig en blijft het in een dikke laag zitten.

Omdat de Shetlandwol extra veerkrachtig en vettig is wordt deze ook gebruikt in de betere merken matrassen. Wol is zacht en ondersteunend, en het heeft een ingebouwde beweeglijkheid dat druk tegengaat. Die kwaliteiten maken wol het perfecte opvulsel voor zadelkussens. Wolvezels hebben een samenstelling die uniek is in de natuur en biedt langdurige structuur en langdurig comfort dat niet kan worden nagemaakt door synthetische alternatieven.

Volledige nieuwe vulling erin kost € 150,00, de oude vulling krijgt u mee naar huis.

Tevens maak ik altijd een fotoreportage van de werkzaamheden tijdens het opnieuw vullen van een zadel, en die krijgt u er natuurlijk bij.

Wanneer u meer wilt weten over mijn werkwijze, dan kunt u contact opnemen via mail of GSM: 06-51948216